Kuka olen

Työskentelen professorina Helsingin yliopistossa. Erityisaluettani on potilas- ja lääkitysturvallisuus. Siksi tunnen terveydenhuollon toimintaa tavallisen kansalaisen näkökulmasta. Olen toiminut monissa potilasturvallisuutta ja lääkkeiden turvallista käyttöä edistävissä työryhmissä Suomessa ja kansainvälisesti, mm. sosiaali- ja terveysministeriössä ja Maailman terveysjärjestö WHO:ssa.

Kasvoin maatilalla

Kotini on Vantaan Rekolassa, jossa olen asunut vuodesta 2004. Synnyinkotini on Saimaan rannoilla Ristiinassa. Siellä kävin kouluni ylioppilaaksi asti. Viljelijäperheen kasvattina minulla on syvät juuret maaseudulla. Arvostan suuresti siellä tehtyä työtä. Pienestä pitäen olen oppinut työnteon, sinnikkyyden ja yhteisöllisyyden merkityksen.

Perheeni on minulle tärkeä

Perheeseeni kuuluu aviomies, kaksi aikuista lasta ja heidän perheensä. Kansainvälisyyttä on tuonut tyttäremme perhe, joka asuu Atlantin takana. Tärkein harrastukseni hektisen arjen keskellä on mummuna toimiminen kolmelle ihanalle lapsenlapselle.

Elinikäinen oppija

Valmistuin proviisoriksi ja farmasian tohtoriksi Kuopion yliopistosta (nykyinen Itä-Suomen yliopisto). Olen opiskellut vuoden Yhdysvaltojen Marylandissa lääkkeiden laatuvaatimuksia tuottavassa organisaatiossa. Työni vuoksi minusta on tullut elinikäinen oppija ja sen puolestapuhuja.

Työurani

Koko työurani olen toiminut tehtävissä, joissa olen joutunut hyppäämään uuteen ja tuntemattomaan. Olen ollut käynnistämässä uusia koulutusohjelmia ja erikoistumiskoulutuksia mm. sairaalafarmasiaan. Olen ollut mukana monissa lääkkeiden käytön turvallisuutta edistävissä projekteissa mm. HUS:ssa ja apteekeissa. Olin laatimassa Euroopan neuvoston suosituksia turvallisesta lääkehoidosta sekä Maailman terveysjärjestö WHO:n lääkitysturvallisuusohjelmaa. Työni kautta minulle on kehittynyt monipuoliset verkostot kotimaassa ja kansainvälisesti.

Viimeaikaisia julkaisuja

Pamfletti: Huomisen lääkkeet

Tutkimus: Lääkekaaoksen hallinta sotemuutoksessa

Harrastuksena elämän pienet ihmeet

Olen aina ollut utelias oppimaan ja kokeilemaan uutta. Työ vie suuren osan ajastani ja siitä on muodostunut myös harrastus, mm. järjestötoiminnan kautta. Harrastan kotona puuhastelua perheen kanssa. Työni puolesta minulla on ollut mahdollisuus matkustaa eri puolilla maailmaa. Se on avartanut ymmärrystäni elämästä ja asioiden tärkeysjärjestyksestä. Osaan arvostaa suomalaista yhteiskuntaa ja elämän pieniä asioita näiden kokemusteni kautta.

%d bloggers like this: